Orman yangınlarına karşı mücadele sürdüren itfaiye ekipleri mevcut mücadele imkanları ile her yönden yangın çıkabilme ihtimaline karşı beklemektedirler. Sabit merkezi noktalardan yangın başlama haberi geldikten sonra harekete geçerek  yangınlara müdahaleye gidebilen bir savunma ve eylem planı geliştirebilmişlerdir (Pasif Savunma Sistemi). 

   Ancak yapılan bilimsel araştrıma sonuçlarında çıkmış büyük yangınların genel kritikleri doğrultusunda: oluşan yeni bilgilere göre mevcut yangın mücadele sistemleri  ile yangınların büyüme riskini azaltma imkanı olamadığı görülmüş ve tarafımızdan AKTİF SAVUNMA SİSTEMİ' ne geçilme önerisi getirilmiştir.

  Firmamız yangınlardan doğrudan ve dolaylı etkilenebilecek kurumlara – yangın çıkma ihtimali en yüksek bölgelerin tespitini yaparak;  

   Mal ve kişilerin korunması yönünde imkan sağlayarak, orman yangınları nedeni ile oluşabilecek kayıpların öngörülmesi ve en düşük maliyet ile minimize edilmesi için veriler sunacak ve farkındalıklar oluşturacaktır. 

Orman Yangın Risk Analiz Modeli (OYRAM) 

  1. Yangın öncesi operasyonlara hazırlık ve tehlike altındaki bölgelerde yerel savunma teknikleri geliştirmesinde
  2. Olası afet senaryolarını geliştirmek ve acil durumlarda tahliye operasyonları yapılabilmesi için sivil savunma birimlerine destek olmak
  3. Yangın müdahale birimlerinin eğitim çalışmalarında simulasyon teknikleri ile yerel riskleri gerçek veriler ile modelleme ve kritik analizler yapılmasında personelin yangın deneyimlerini çok kısa sürelerde en üst seviyeye çıkarabilecektir. 


    Modelin uygulandığı bölgelerde en kısa sürede yangın masrafları ve tazminatları en az seviyeye indirerek yeni ekonomik kaynaklar oluşturabilecektir.

     Tarım, Orman, Çevre, İçişleri, Savunma ve Afet Bakanlıkları ile Büyükşehir Belediye Başkanlıklarının Kırsal alan Yangınları Mücadelesinde yeni teknolojik yaklaşımları için dünyadaki tüm ülkelerde kullanılabilecek, 'Yangın Riski taşıyan bölgeleri ve bu bölgelerde yürütülen yangın mücadelesindeki zorlukları azaltan, Model Yangın öncesi riskli alanları ve ulaşılması güç bölgeleri işaret etmekte olan her iki yazılımda operasyonel açıdan zorlanabilecek sıkıntılı yönleri gösterip en başarılı olunabilecek optimum konuşlanma noktalarını tespit ederek etkin hava mücadelesinde (hava araçları için) en uygun konuşlanma noktalarını da sunabilmektedir...

    Riskli bölgelerde özel mikro iklim istasyonlarınca desteklenecek  Meteorolojik Erken Uyarı Sistemlerinin yersel veri tabanını oluşturabilecek bu özel yazılım ile tüm ülkelerde  Küresel İklim Değişikliği ve Yangınlar konusunda çok önemli bir inovasyon getirilebilecektir.